Welkom
Over ons
Muzikale begeleiding
Eijgenwijsche dames
EijgenWijsche foto's
Het bestuur
Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                           Over Ons

 

                                       In memoriam Ineke

 

 

 

Zanggroep Eijgen Wijsch is in 2006 opgericht en bestaat uit 23 enthousiaste dames en staat onder leiding van dirigente Ingrid Folst. Iedere donderdagavond komen we bij elkaar om samen te oefenen. De repetitie begint met een ademhalingsoefening en een warming up voor de stem, waardoor iedereen ontspannen begint en de spanning van alledag los kan laten. Onze optredens worden altijd live begeleid door ons muzikale duo Leo & Leny Buswijller. Leo speelt de gitaar, viool en klarinet; Leny de accordeon en de domra.

 

 

Wat is ons repertoire?

Wij willen ons niet profileren als een zgn. ‘meezingkoor’ en zingen zeker geen smartlappen. De kracht van Eijgen Wijsch ligt in het afwisselende repertoire, waarbij gezelligheid én kwaliteit hand in hand gaan. We zingen (bijna) altijd meerstemmig en hebben ook een paar prachtige a capella nummers zoals bijvoorbeeld Bottany Bay en The parting glass. 

Ons repertoire is heel divers en eigenlijk niet onder één noemer te vangen. We streven in ons aanbod naar een zo uitgebreid mogelijk repertoire, zodat we voor iedere gelegenheid een passende setlist kunnen samenstellen

Onze optredens kenmerken zich door kwaliteit en het spontane karakter. We hebben allemaal enorm veel plezier in het zingen en dat stralen we uit! Hoe leuk is het dat het bij sommige liedjes muisstil is in het publiek en dat je dan na afloop van het liedje uit het publiek hoort: “oooh, die was mooi”! Of dat er bij een vrolijk liedje als bijvoorbeeld ‘Linstead Market’ juist enthousiast meegeklapt wordt! 

  

Wij repeteren in de Kloosterhoeve in Raamsdonksveer op:

donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur (ongeveer).